Usluge Focus Therapy Centar

 

 

Hipnoterapija

Hipnoterapija

Suština hipnoterapije je jednostavna – zatvorenih očiju, fokusirani,  jer druga čula nisu stimulisana, stručno i ciljano vođeni kroz vizualizacije lakše i brže dolazimo do nesvesnih, potisnutih sadržaja, sugestibilniji ste i prisutniji, te su rezultati mnogo brži i jednostavniji nego korišćenjem samo običnih terapijskih metoda. To je cela “magija”. Važno je da naglasim da ste svesni, pod sopstvenom kontrolom, da proces možete po želji prekunuti i da je pre svega potpuno bezopasan, što je i logično s obzirom na činjenicu da više puta svakog dana ulazimo u takvo stanje fokusa i usresređenosti.

Psihoterapija

Psihoterapija

Psihoterapija je opšti pojam za proces promene koji se odvija kroz dijalog edukovanog terapeuta i klijenta. To je način da saznate više o vašim mislima i osećanjima, da razumete uzroke i usvojite zdrave veštine prevladavanja problema. Od terapeuta se očekuje da bude brižan, pažljiv, spreman i voljan odgovarati na klijentova pitanja, a ne sme kritikovati ili umanjivati njegovo samopoštovanje. Klijent ne sme imati osećaj da je “samo jedan od pacijenata”. Terapeut s klijentom mora uspostaviti dobrovoljan odnos iniciran od klijenta i prihvaćen od terapeuta.

Tehnika Emocionalne Slobode EFT

Tehnika Emocionalne Slobode EFT

EFT je snažan metod samopomoći nastao na osnovu istraživanja koja su pokazala da su emocionalne traume najčesci uzročnici bolesti i blokada. Tapkanjem, odnosno stimulacijom određenih tačaka na licu i telu i mentalnim fokusiranjem na problem dibalans psihe i tela se ublažuje sve dok ne postignemo potpunu slobodu od specificnog problema. Telo se vraća u balans i pokreće  se proces samoizlečenja. Uznemirenje prevodimo u rasterećenje. Zbog jednostavnosti primene, odsustva nuspojava i mogućnosti da se trenutno vide rezultati, EFT se preporučuje i kao metod prevencije i za duboki rad na sebi. 

Grupna terapija

Grupna terapija

Deljenje ličnih bolnih i osetljivih sadržaja sa drugima uglavnom je teško. S druge strane, otvara mogućnost da se doživi olakšanje, ako se sprovede na pravi način i sa osobama koje mogu da vas razumeju i podrže. U uslovima gde svako deli neke svoje strahove i intime, govori o tome kroz šta prolazi i kako se oseća, shvatamo da nismo sami. I zaista, na takvim mestima se uvek osećamo povezano. U grupi će vas verovatno najviše ispuniti ako govorite o svojim osećanjima. Važno je napomenuti da ste vi taj koji određuje koliko će se otvoriti u grupi, nećete biti prisiljeni da kažete najintimnije misli, odnosno ništa gde se ne osećate spremnim da se ogolite pred drugima.

Terapija parova

Terapija parova

Cilj temeljnog tretmana jeste rad na onim aspektima odnosa koji će ojačati stepen zadovoljstva odnosom kao i rad na otklanjanju onih faktora koji doprinose bračnom nezadovoljstvu ili nezadovljstvu u vezi. U nastavku teksta možete pogledati kome je terapija parova namenjena i kada je najkorisnije početi rad na partnerskom odnosu.

Radionice

Radionice

Fokus Therapy Centar ima u pripremi brojne radionice i edukacije vezane za različite aspekte psihologije i psihoterapije, ličnog razvoja i rada na sebi. Radionice su predviđene da se održavaju u manjim grupama, ili sa većim brojem učesnika, što zavisi od tipa radionice i  veće efektivnosti dostizanja rezultata. Trenutna epidemiološka situacija ne omogućava realizaciju ovih programa, ali pratite aktuelnosti gde ćemo blagovremeno okačiti informacije o prijavi i rasporedu radionica. Do tada možete pogledati  online usluge Centra ili se priključiti nekom od webinara koji su takođe u pripremi. 

Holistički program mršavljenja

Holistički program mršavljenja

Program Holističkog mršavljenja razvijala sam godinama unazad a zvanično sam ga aktivirala početkom 2017. god. Proistekao je iz mog višegodišnjeg rada sa ljudima, gde sam s jedne strane radila kao savetnik u ishrani (u keto i low carb ishrani sam godinama) pomažući klijentima da izgube višak kilograma, a sa druge strane u radu kao psihoterapeut pomagala sam nekim drugim klijentima u njihovim emotivnim  i psihološkim izazovima. Ovakvo dualno iskustvo navelo me je da shvatim da ishrana ima svoju emotivnu, psihološku komponentu sa jedne strane, kao i biohemijsku i telesnu komponentu sa druge strane.